Μαγειρική

Πανεύκολα νηστίσιμα αλάδωτα τρουφάκια

Τα πιο εύκολα τρουφάκια ιδανικά για εκείνους που νηστεύουν το λάδι… αλλά και όχι μόνο

Η συνταγή με τα τρουφάκια της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη θα σας ξετρελάνει, καθώς είναι πεντανόστιμα, δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος για την παρασκευή τους και για εκείνους που νηστεύουν και το λάδι… ιδανικά.  

Φτιάξτε τα και απολαύστε τα με τον απογευματινό σας καφέ, είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ και τόσο νόστιμα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

240 γρ νερό

370 γρ ζάχαρη

70 γρ κακάο σκόνη

2 βανιλίνες

100 γρ καρύδια

340 γρ φρυγανιά

150 γρ τρούφα σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα καρύδια το κακάο, τις βανιλίνες και την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

Το μείγμα θα έχει σφίξει όταν θα το έχουμε αποσύρει από την φωτιά και έτσι θα αρχίσουμε να πλάθουμε ένα - ένα τα τρουφάκια. Μετράμε τα τρουφάκια σε μια ζυγαριά 30 γρ. το καθένα και αφού πρώτα βουτήξουμε τα χέρια σε νερό τα πλάθουμε και τα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ινδοκάρυδο ή κακάο).

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια