Η συνταγή με τα τρουφάκια της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη θα σας ξετρελάνει, καθώς είναι πεντανόστιμα, δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος για την παρασκευή τους και για εκείνους που νηστεύουν και το λάδι… ιδανικά.
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα με τον απογευματινό σας καφέ, είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ και τόσο νόστιμα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
240 γρ νερό
370 γρ ζάχαρη
70 γρ κακάο σκόνη
2 βανιλίνες
100 γρ καρύδια
340 γρ φρυγανιά
150 γρ τρούφα σοκολάτας
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα καρύδια το κακάο, τις βανιλίνες και την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα θα έχει σφίξει όταν θα το έχουμε αποσύρει από την φωτιά και έτσι θα αρχίσουμε να πλάθουμε ένα - ένα τα τρουφάκια. Μετράμε τα τρουφάκια σε μια ζυγαριά 30 γρ. το καθένα και αφού πρώτα βουτήξουμε τα χέρια σε νερό τα πλάθουμε και τα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ινδοκάρυδο ή κακάο).