Μαγειρική

«Μένουμε στο σπίτι» και φτιάχνουμε πανεύκολη νηστίσιμη καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα χωρίς… μίξερ

«Μείνετε στο σπίτι» και φτιάξτε τη πιο λαχταριστή νηστίσιμη καρυδόπιτα

Αυτός μας προτρέπει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Είναι εύκολη σε παρασκευή, ενώ δεν απαιτείται ούτε μίξερ για την ανάμιξη των υλικών.

Επιστρατεύστε τα παιδιά σας οι μανούλες, σηκώστε μανίκια και περάστε όμορφες στιγμές στην κουζίνα, φτιάχνοντας το τέλειο νηστίσιμο γλυκάκι.

 

Υλικά:

500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

400 γρ χυμό πορτοκάλι

350 γρ ηλιέλαιο

300 γρ ζάχαρη

80 γρ καρύδια

1 κτγ κανέλα

1/4 κτγ γαρύφαλλο σκόνη

20 γρ μπέικεν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

150 γρ ζάχαρη

80 γρ κορν φλάουρ

2 βανιλίνες

ταψί=25χ30

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή θρυμματίζοντας τα καρύδια σε ένα γουδί.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα καρύδια σε ένα μπολ.  την κανέλα, το μπέικεν, το γαρύφαλλο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.

Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και αναμιγνύουμε το μείγμα καλά. Σε ένα ταψί 25χ30 αφού το έχουμε αλευρώσει για να μην μας κολλήσει ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 για 40-45 λεπτά.

Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει (εκτός ψυγείου).

Η νηστίσιμη καρυδόπιτα χωρίς μίξερ με μια υπέροχη κρέμα είναι έτοιμη και ότι πρέπει για ένα διαφορετικό γλυκό με τον καφέ σας ή και μετά το φαγητό που θα το φτιάχνεται συνέχεια!

 

Σχόλια