Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια

Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μετά και από ώρες!

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας… δίνουν και μας δείχνουν τα μυστικά για τα τέλεια τραγανά κολοκυθάκια.

 

Υλικά

3 κολοκυθάκια

2 λίτρα νερό+3 κτσ αλάτι

250 γρ καλαμποκάλευρο

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

125 γρ ψιλό σιμιγδάλι

2,5 κτσ αλάτι

1 κτγ ρίγανη

1 κτσ πάπρικα

1 λίτρο ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό. Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.

Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε. Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα.

Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτήξουμε ένα - ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.

Σημαντικό: Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν. Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!Καλή σας επιτυχία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια