Μαγειρική

Οι τέλειες αλάδωτες νηστίσιμες πατατόπιτες στον φούρνο

Θα τις λατρέψουν και εκείνοι που… δεν τηρούν τη νηστεία

Για όσους τηρούν τη νηστεία είναι μία ιδιαίτερη και δελαστική πρόταση, αλλά για εκείνους που τηρούν και τη νηστεία χωρίς λάδι, είναι η ιδανική πρόταση, την οποία και θα λατρέψουν.

Πολύ χορταστικές και εύγεστες πατατόπιτες στο φούρνο χωρίς λάδι από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για νηστίσιμες αλάδωτες πατατόπιτες στο φούρνο που θα τις λατρέψετε μέσα στην Σαρακοστή!

Υλικά:

600 γρ γάλα αμυγδάλου

950 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

1 κτσ ζάχαρη

7 γρ ξηρή μαγιά

2,5 κτσ αλάτι

750 γρ πατάτες

1/2 κτγ ρίγανη

1/2 κτγ πάπρικα

1 κρεμμύδι

1 πρέζα πιπέρι

2 κτγ αλάτι

Νερό+Σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή βράζοντας τις πατάτες. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα αμυγδάλου, την μαγιά, ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Συνεχίζουμε και  σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και τις πατάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.

Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκι των 175 γρ. και τα βάζουμε κάτω από μια μεμβράνη για να μην σκληραίνουν. Παίρνουμε ένα - ένα μπαλάκι και το κόβουμε στην μέση, έπειτα με τον πλάστη το ανοίγουμε καλά και στο κέντρο βάζουμε 1,5 κτσ από την γέμιση. Μετά το κλείνουμε καλά και με το χέρι μας το πατάμε και μετά με τον πλάστη το ανοίγουμε προσεκτικά. Τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε με νερό τις πίτες και στην συνέχεια τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190c.

Οι πίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε μετά το ψήσιμο τόσο νόστιμες αφράτες και πεντανόστιμες ότι πρέπει για περιόδους νηστείας!

 

Σχόλια