Μαγειρική

Ο πιο νόστιμος νηστίσιμος, αλάδωτος, χαλβάς πολυτελείας

Αρωματικός και «ελαφρύς» νηστίσιμος αλάδωτος χαλβάς πολυτελείας από την ομάδα Live Kitchen

Φανταστικός νηστίσιμος αλάδωτος χαλβάς πολυτελείας, ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!

Ιδανικό γλυκάκι για όσους εφαρμόζουν την αλάδωτη νηστεία, κατά την περίοδο της Σαρακοστής από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να τον φτιάξετε, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

Υλικά:

200 γ.ρ σιμιγδάλι χοντρό

170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

600 γρ. χυμό πορτοκάλι

230 γρ. νερό

400 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

80 γρ. κορν φλάουρ

150 γρ. ζάχαρη

2 βανιλίνες

Kανέλα

25Χ30 εκ.

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Σε ένα ταψάκι 25X30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Μετά από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!! Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελάνει!

 

 

 

 

Σχόλια