Μαγειρική

Το μυστικό (και περίεργο) συστατικό που «απογειώνει» τα μπράουνις!

Πως θα κάνετε τα μπράουνίς σας ακόμη καλύτερα;

Υπάρχει ένα μυστικό και συνάμα περίεργο συστατικό που μπορεί να κάνει τα σπιτικά σας μπράουνις ακόμη καλύτερα!

Ποιο είναι όμως αυτό το μυστικό συστατικό που θα δώσει μια υπέροχη γεύση στα μπράουνις; Ενδεχομένως να το έχετε ήδη στο ψυγείο σας, αλλά ακόμα κι αν δεν το έχετε, μπορείτε πανεύκολα να το φτιάξετε. Είναι η ξινόκρεμα!

Η ξινόκρεμα προέρχεται από τη ζύμωση της κρέμας γάλακτος με συγκεκριμένες καλλιέργειες ωφέλιμων βακτηρίων. Αυτοί οι γαλακτοβάκιλλοι παράγουν το γαλακτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του θα μεταβάλλει την υφή. Συγκεκριμένα θα τη πυκνώσει και θα ξινίσει ελαφρά τη γεύση, ώστε να έρθει σε μια ισορροπία.

Πως θα παρασκευάσετε τη δική σας ξινόκρεμα;

Θα χρειαστείτε:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Ανακατέψτε καλά τα δύο αυτά υλικά σε ένα μπολ και θα διαπιστώσετε πως η κρέμα θα αρχίσει να πήζει σχεδόν αμέσως. Σκεπάστε με μια χαρτοπετσέτα και αφήστε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για ένα βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη και μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα ξινόκρεμα στη συνταγή για μπράουνις. Θα δώσει μια διαφορετική πινελιά!

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια