Μαγειρική

Τούρτα Red Velvet για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο

Η Τούρτα των ερωτευμένων

Φτιάξτε μια υπέροχη Τούρτα Red Velvet για του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!

Πρόκειται για μία τούρτα, η οποία θα σας ξετρελάνει τόσο γευστικά, όσο και οπτικά

Πρόταση από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη, αυτή η υπέροχη τούρτα για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά και όχι μόνο.

 

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

220 γρ ζάχαρη

200 γρ ηλιέλαιο

150 γρ γιαούρτι

120 γρ γάλα

280 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

15 γρ κακάο

1 κτσ βανίλια υγρή

1 κτσ κόκκινο χρώμα ζαχ/στικής σε πάστα

1 κτσ ξύδι

1 κτγ μαγειρική σόδα

2 κτσ μαρμελάδα φράουλα

Λίγο νερό

 

Για την κρέμα

250 γρ τυρί μασκαρπόνε

500 μλ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά

100 γρ ζάχαρη

1 κτσ υγρή βανίλια

 

Για το στολισμό

Ζαχαρόπαστα

ταψί 40χ33 εκ.

 

 

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε την ζάχαρη και  χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα, την υγρή βανίλια, το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το ξύδι και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε για ακόμα λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να βγει το χρώμα που θέλουμε.

Σε ένα ταψί 40Χ33 εκ. αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο το σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα παντού .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά στους 180c.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει .Μόλις κρυώσει αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με την ζάχαρη και την υγρή βανίλια.

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή η κρέμα.

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζουμε στα 4 με την βοήθεια ενός χάρακα.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά η μαρμελάδα.

Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι που κάναμε .Βάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα παντεσπάνια.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα και έπειτα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα η τούρτα είναι έτοιμη υπέροχη οπτικά αλλά και γευστικά. Μια υπέροχη πρόταση για την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου που θα σας ξετρελάνει.

 

 

Σχόλια