Μαγειρική

Το πιο αφράτο ψωμάκι με τραγανή κόρα, που θα λατρέψετε!

Μυρωδάτο, κρατσανιστό και αφράτο ψωμάκι – Μια συνταγή που θα αγαπήσετε

Αυτό το… τέλειο ψωμάκι μπορεί να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας πιάτα, αλλά μπορείτε να το φάτε και… σκέτο! 

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας προτρέπουν να φτιάξουμε αυτό το αφράτο και πεντανόστιμο ψωμάκι.

Όταν το φτιάξουμε και δούμε πόσο νόστιμο είναι, δε θα αλλάξουμε ποτέ ξανά τη συνταγή.  

 

Υλικά:

590 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

350 γρ νερό

9 γρ ξηρή μαγιά

1/2 κτγ ζάχαρη

2 κτγ αλάτι

2 κτσ ελαιόλαδο

Φόρμα 32χ12 εκ.

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι.

Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να αρχίζουν να γίνονται μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου 1 1/2 ώρα.

Μετά από 1 1/2 ώρα η ζύμη έχει διπλασιαστεί και αρχίζουμε να την πλάθουμε.

Την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη και την στριφογυρίζουμε. Έπειτα την βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα 32χ12 αφού πρώτα την έχουμε αλευροβουτυρώσει.

Την σκεπάζουμε πάλι με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει καλά περίπου 2 δάχτυλα πάνω από την φόρμα.

Μόλις φουσκώσει ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις  για 40 λεπτά στους 180 c και ακόμα 10 λεπτά στους 200 c.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Το ξεφορμάρουμε.

Το ψωμί έχει γίνει υπέροχο τραγανό απ’ έξω και μαλακό από μέσα που θα το φτιάχνεται καθημερινά για το οικογενειακό σας τραπέζι!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια