Μαγειρική

Οι πιο τέλειοι και αφράτοι λουκουμάδες

Αυτή η αφράτη μπαλίτσα σε συνδυασμό με το αρωματικό μέλι και την μυρωδάτη κανέλα γίνεται η απόλυτη… απόλαυση!

Αυτοί είναι οι πιο νόστιμοι και αφράτοι λουκουμάδες που έχετε φάει ποτέ.

Εύκολοι, αρωματικοί και πεντανόστιμοι, οι λουκουμάδες που μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Πρόκειται για έναν γλυκό πειρασμό που δεν μπορείς να αντισταθείς.

Αυτή η αφράτη μπαλίτσα σε συνδυασμό με το αρωματικό μέλι και την μυρωδάτη κανέλα γίνεται η απόλυτη… απόλαυση!

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί βήμα - βήμα τον τρόπο και τα μυστικά για τους πιο τέλειους λουκουμάδες.

 

Υλικά:

230 γρ. χλιαρό νερό

9 γρ. ξηρή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

1/4 κτγ αλάτι

1 κτσ άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας

250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ                                                                           

 

Για το τηγάνισμα:

1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

 

Για το πασπάλισμα

Μέλι & κανέλλα

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας  χυλός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Μόλις φουσκώσει το ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα κορνέ για να μπορούμε πιο εύκολα να φτιάξουμε τους λουκουμάδες.

Γεμίζουμε και βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο και έπειτα κόβουμε την άκρη από το κορνέ.

Με την βοήθεια από 1 ψαλίδι πατάμε το κορνέ και κόβουμε με το ψαλίδι έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την ποσότητα.

Μόλις τους τηγανίσουμε όλους τους ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέλι και κανέλα. Αναμιγνύουμε καλά για να πάει παντού το μέλι και η κανέλα.

Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι τόσο νόστιμοι και τραγανοί που θα έχετε ενθουσιαστεί με αυτήν την συνταγή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια