Το πιο… σοκολατένιο κέικ σοκολάτας με γλάσο από μερέντα

Γαστρονομία
Το πιο… σοκολατένιο κέικ σοκολάτας με γλάσο από μερέντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια, ή όποιον άλλο ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο θέλετε

Το πιο εύκολο… σοκολατένιο κέικ, που θέλει μόνο 35 λεπτά προετοιμασία, 1 ώρα ψήσιμο και είναι η ιδανική λύση για το κολατσιό των παιδιών, αλλά και για πρωινό.

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

1 κούπα σπορέλαιο και λίγο ακόμη, για τη φόρμα

1 κούπα ζάχαρη

4 αυγά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη, για τη φόρμα

1/5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 

1/2 κούπα γάλα

1 γιαούρτι στραγγιστό

2 βανίλιες

2 κουβερτούρες (250 γρ.)

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα  

1 συσκευασία μερέντα (250 γρ.) 

100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και έπειτα το γιαούρτι με τις βανίλιες.

Σταματάμε το χτύπημα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.

Κρατάμε περίπου 2 κουτ. σούπας από τα καρύδια (ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο θέλουμε για γαρνίρισμα) και τα ενσωματώνουμε και αυτά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.

Βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε το κέικ και γαρνίρουμε με τα λίγα καρύδια που κρατήσαμε την ώρα που είναι ζεστό το γλάσο για να κολλήσουν.

Είναι πολύ νόστιμο και χωρίς γλάσο ή με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News