Μαγειρική

Πουτίγκα με... Βασιλόπιτα - Πεντανόστιμη, ελαφριά και αρωματική!

Για να μην πάει… τίποτα χαμένο!

Εύκολη σε παρασκευή, αυτή η πεντανόστιμη Πουτίγκα με Βασιλόπιτα που μας προτέινει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen

Μία έξυπνη ιδέα για να μην πάει… χαμένη η Βασιλόπιτα που περίσσεψε!

Φτιάξτε την και θα ξετρελαθείτε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε την Βασιλόπιτα με απλό κέικ που σας περίσσεψε.

 

Υλικά:

700 γρ γάλα

80 γρ κορν φλάουρ

150 γρ ζάχαρη

260 γρ Βασιλόπιτα ή Κεικ

30 γρ αγελαδινό βούτυρο

2 μεγάλα αυγά

Βούτυρο+αλεύρι

 

Για το άλειμμα

μέλι

20 cm

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας σε μικρά κομμάτια την βασιλόπιτα η το κέικ της αρεσκείας μας  που περίσσεψε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε πάνω από την φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τα κομμάτια της Βασιλόπιτας(ή χρησιμοποιούμε κέικ αν θέλουμε).Σε μια στρόγγυλη φόρμα 20 εκ. αλευροβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 150 c.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα και έπειτα στο ψυγείο για ακόμα 1 ώρα.

Αφού έχει κρυώσει τελείως στο ψυγείο το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και το πασπαλίζουμε με μέλι ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Μια υπέροχη συνταγή για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς!!!Καλή σας επιτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια