Μαγειρική

Υπέροχη Πάστα Ferrero για να υποδεχτείτε γλυκά το νέο έτος

Η γλυκιά απόλαυση που θα σας ξετρελάνει

Υπέροχη πάστα Ferrero Rocher για να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι

Εύκολη σε παρασκευή, πεντανόστιμη και άκρως… γιορτινή η πάστα που μας προτείνει να φτιάξουμε για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Με κύρια συστατικά τη νουτέλα και τα Ferrero Rocher, ένα είναι σίγουρο… ότι θα ξετρελαθούν οι επισκέπτες μας... μικροί και μεγάλοι! 

Φτιάξτε την μέρα της Πρωτοχρονιάς και υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με μια γλυκιά απόλαυση!

 

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

100 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

100 γρ. αγελαδινό βούτυρο

100 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ

2 κτσ κακάο σκόνη

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 βανιλίνη

50 γρ. τριμμένο φουντούκι

170 γρ. γάλα

 

Για την κρέμα

800 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά

3 Ferrero Rocher

400 γρ. νουτέλα

 

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. γάλα

35X27

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά, το βούτυρο κρύο, το κακάο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικεν την βανιλίνη και το τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 35Χ27 και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-13 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθεί το βρέχουμε όσο είναι ζεστό με γάλα και το βάζουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την κρέμα κόβοντας σε μικρά κομμάτια 3 σοκολατάκια φερέρο ροσέ.

Μετά προσθέτουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την νουτέλα και ενσωματώνουμε περίπου το 1/3 από τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει και όταν αφρατέψει η πραλίνα τότε την ρίχνουμε πίσω στην σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τα κομματάκια φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό 1 ώρα στην κατάψυξη.

Μετά από 1 ώρα φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας σε κομμάτια την κουβερτούρα και ρίχνουμε και το γάλα. Τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα ανακατεύουμε καλά για να γίνει το γλάσο.

Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και αφού το αφήσουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου  μπορούμε να την κόψουμε και να τη σερβίρουμε  έπειτα συντηρείται στο ψυγείο.

Η πάστα μας είναι έτοιμη τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή που θα σας ξετρελάνει.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια