Μαγειρική

Ρυζόπιτα: Μία υπέροχη νηστήσιμη πίτα με σταφίδες, κανέλα και καρύδια

Μία ιδιαίτερη συνταγή από το Άγιο Όρος

Η πιο υπέροχη Ρυζόπιτα, ιδανική για όσους νηστεύουν, αλλά και όχι μόνο, από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Πρόκειται για ένα εύκολο στην παρασκευή γλυκάκι, με λίγα υλικά, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Θρεπτική, με υπέροχη γεύση, αρωματική, φτιάξτε την και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας κανέλα.

 

Υλικά:

500 γρ. ρύζι Καρολίνα

1000 γρ. νερό

180 γρ. καρύδια

180 γρ. σταφίδες

200 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. ζάχαρη

500 γρ. φύλλο κρούστας

70 γρ. νερό

κανέλα

40x27

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό . το ρύζι μπορεί να κρατάει λίγο αλλά θα ψηθεί και στο φούρνο

Συνεχίζουμε και σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να σπάσουνε Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τις σταφίδες ανακατεύοντάς τα μαζί.

Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε ξεπαγώσει πρώτα 2 ώρες

πριν.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο αυτό το κάνουμε σε κάθε φύλλο. Σε κάθε φύλλο εκτός από ελαιόλαδο ρίχνουμε και ζάχαρη.

Στα πρώτα 4 φύλλα στρώνουμε την μισή ποσότητα από το ρύζι, την μισή ποσότητα από τα καρύδια και τις σταφίδες τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το λάδωμα και την ζάχαρη των φύλλων και στα επόμενα 4 φύλλα στρώνουμε την άλλη μισή ποσότητα από το ρύζι, τα καρύδια και τις σταφίδες.

Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Μετά βρέχουμε με νερό και βάζουμε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο

φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 200 c και ακόμα 15 λεπτά στον πάτο του φούρνου.

Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη, πεντανόστιμη μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για να την απολαύσουμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο!

 

 

Σχόλια