Μαγειρική

Σοκολατόπιτα… κόλαση, χωρίς μίξερ!

Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!

Μία σοκολατόπιτα εύκολη στην παρασκευή της, αφράτη και ζουμερή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Ο συνδυασμός σοκολάτας και πορτοκάλι είναι μοναδικός, μας λέει η ομάδα και μας παροτρύνει να την φτιάξουμε κι εμείς!

Μία σοκολατόπιτα τόσο πλούσια σε γεύση, που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο στο ένα… κομμάτι!

Υλικά:

Για το σιρόπι

400 γρ. νερό

500 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κακάο σκόνη

80 γρ. κουβερτούρα

 

Για τη ζύμη

3 αυγά

200 γρ βούτυρο αγελάδας

90 γρ κακάο σκόνη

150 γρ. νερό

300 γρ. ζάχαρη

220 γρ. χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

450 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ

3 βανιλίνες

1 κτγ αλάτι

1 κτγ μαγειρική σόδα

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα

130 γρ. γάλα

40x27

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο και βράζουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε και την κουβερτούρα. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει τελείως.

Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το αλάτι ,την σόδα, το μπέικεν και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά,

Μετά το ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 40χ27 αφού τα έχουμε βουτυρώσει και έχουμε ρίξει κακάο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 170 c

Μόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες σε όλη την πίτα και αμέσως ρίχνουμε  το κρύο σιρόπι στην ζεστή Σοκολατόπιτα.

Έπειτα φτιάχνουμε το γλάσσο ρίχνοντας καυτό γάλα μέσα στην κουβερτούρα.Tips εγώ ζεσταίνω σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα χωρίς να υπάρχει φόβος να πιάσεις στο κατσαρολάκι! Εσείς αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων Καλά είναι το γάλα να το ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος Περιλόυζουμε όλη την πίτα και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματιόυ και έπειτα στο ψυγείο για 3 ώρες

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και αγαπημένοι μας!!!Καλή σας επιτυχία.

 

 

 

Σχόλια