Το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Γαστρονομία
Το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή από την ομάδα Live Kitchen

Τι πιο εύκολο στην παρασκευή του και νόστιμο έδεσμα από… ένα σπιτικό κέικ!

Μπορείτε να το φτιάξετε για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ, ή και το πρωινό σας ρόφημα, μπορείτε επίσης να το φτιάξετε, για να συνοδεύσει το κολατσιό των παιδιών σας στο σχολείο.

Όπως και να έχει φτιάξτε το καθώς, τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας και είναι πεντανόστιμο, αφράτο, σοκολατένιο, αρωματικό και θα το λατρέψουν μικροί και φυσικά και μεγάλοι.

Δείτε βήμα βήμα τα βήματα της εκτέλεσης στο παρακάτω βίντεο.

2 αυγά μεγάλα

60 γρ. κακάο

100 γρ. νερό

250 γρ. ζάχαρη

150 γρ. χυμό πορτοκάλι

1/2 κτγ αλάτι

150 γρ. βούτυρο

300 γρ. αλεύρι

2 βανίλιες

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο:

130 γρ. γάλα

200 γρ. κουβερτούρα

Ξεκινάμε να κάνουμε το κέικ χτυπώντας πολύ καλά με ένα σύρμα τα αυγά μαζί με την ζάχαρη.

Μετά προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο σκόνη.

Συνεχίζουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες, το μπέικεν και την μαγειρική σόδα.

Αναμιγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

Σε μια στρόγγυλη φόρμα κέικ 20 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για ξεκούραση 1/2 ώρα και στην συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ. κουβερτούρα και 130 γρ. καυτό γάλα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει καλά η κουβερτούρα.

Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ περιλούζουμε προσεκτικά το κέικ με το γλάσο.

Το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και τόσο αφράτο που θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια για όλες τις ώρες της ημέρας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News