Μαγειρική

Φτιάξτε τη δική σας Ceasar Salad, όπως σας την προτείνει ο Άκης

Αυτή η σαλάτα είναι ένα… ολόκληρο γεύμα!

Δροσερή, νόστιμη, μυρωδάτη, με βραστό κοτόπουλο και κέιλ η Ceasar Salad του Άκη Πετρετζίκη είναι και ελαφριά και χορταστική.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη αυτή τη σαλάτα είναι το ξεχωριστό λαχανικό κέιλ*, το οποίο «πρωταγωνιστεί» γευστικά!

Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την φτιάξετε και φυσικά μετά να καθίσετε και να την απολαύσετε!

 

Υλικά:

2 λεμόνια

3 κλ. δεντρολίβανο

3 κλ. θυμάρι

1 κρεμμύδι

1 ½ στήθος κοτόπουλο

500 γρ. kale

100 γρ. τοματίνια

100 γρ. φουντούκια

 

Για το dressing

300 γρ. γιαούρτι

1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

4 φιλέτα αντζούγιας

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει.

Κόβουμε σε φέτες τα 2 λεμόνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσει.

Όταν το κοτόπουλο φτάσει τους 65°C και δεν είναι πλέον ροζ αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε μπουκίτσες 1-2 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε το μίσχο (το κομμάτι που συνδέει το φύλλο με το φυτό) από το φύλλο των kale και το κεντρικό νεύρο του φύλλου που είναι χοντρό και σκληρό με ένα μαχαιράκι.

Κόβουμε τα φύλλα στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας.

Βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από το 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα της αντζούγιας και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το dressing στο μπολ με το kale.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το dressing.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.

Τέλος, κόβουμε τα φουντούκια με το μαχαίρι σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

*Το κέιλ είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση και μεγάλο «πλούτο» σε θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και σε πολλές αγορές του κόσμου, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α., τον ευρωπαϊκό Βορρά και τις ασιατικές χώρες, είναι ευρέως γνωστό και μάλιστα συγκαταλέγεται στα βασικά συστατικά της καθημερινής υγιεινής διατροφής, στην Ελλάδα δεν έχει βρει ακόμα τη θέση που του αξίζει στη μαζική κατανάλωση.

Σχόλια