Μαγειρική

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό μπανάνα - σοκολάτα με 2 υλικά

Πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό από τα «χεράκια» σας

Τι κι αν ήρθε ο Σεπτέμβριος, το παγωτό είναι ένα γλυκό… παντός καιρού!

Και πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που χρειάζεται μόνο 2 υλικά!

Υλικά (για 3 μερίδες)

3 ώριμες μπανάνες

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μερέντα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ., τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 2½ – 3 ώρες.

Ρίχνουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας στο μούλτι μαζί με τη μερέντα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μαστιχωτό παγωτό. Θα χρειαστεί 1 - 2 λεπτά χτύπημα.

Μυστικά

  • Τρώμε το παγωτό κατευθείαν εκείνη την ώρα ή το διατηρούμε στην κατάψυξη.
  • Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με 1 ροδέλα μπανάνας κομμένη στα δύο.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια