Τι κι αν ήρθε ο Σεπτέμβριος, το παγωτό είναι ένα γλυκό… παντός καιρού!
Και πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που χρειάζεται μόνο 2 υλικά!
Υλικά (για 3 μερίδες)
3 ώριμες μπανάνες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μερέντα
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ., τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 2½ – 3 ώρες.
Ρίχνουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας στο μούλτι μαζί με τη μερέντα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μαστιχωτό παγωτό. Θα χρειαστεί 1 - 2 λεπτά χτύπημα.
- Τρώμε το παγωτό κατευθείαν εκείνη την ώρα ή το διατηρούμε στην κατάψυξη.
- Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με 1 ροδέλα μπανάνας κομμένη στα δύο.
Πηγή: kathimerini.gr