Η πιο εύκολη, αφράτη και νόστιμη Φανουρόπιτα

Γαστρονομία
Η πιο εύκολη, αφράτη και νόστιμη Φανουρόπιτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 27 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος και οι νοικοκυρές ετοιμάζονται για την παρασκευή της πεντανόστιμης πίτας του

Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στη μνήμη του Αγίου, η οποία  τιμάται στις 27 Αυγούστου, και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία.

Συνήθως η Φανουρόπιτα παρασκευάζεται με επτά ή εννιά υλικά!

Αυτή την εύκολη στην παρασκευή της πίτα, με εννέα υλικά, η οποία δεν απαιτεί τη χρήση μίξερ, μας φτιάχνει και μας προτείνει να φτιάξουμε κι εμείς, ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen.

Η ευχή της Φανουρόπιτας

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως τηςμενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών.

Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.

Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου.

Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει υμνώσι καί δοξάσωσι το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ένδοξου νεομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων. Αμήν».

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

400 ml χυμό πορτοκάλι

340 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. ζάχαρη

80 γρ. σταφίδες

70 γρ. καρύδια

1 κτγ κανέλα

1/4 κτγ γαρύφαλλο σκόνη

20 γρ. μπέικεν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το στόλισμα

ζάχαρη άχνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News