Μαγειρική

Γρανίτα σοκολάτα για… μεγάλα παιδιά

Μια νηστίσιμη γρανίτα που μπορούν να απολαύσουν - κυρίως - οι μεγάλοι!

Η συγκεκριμένη γρανίτα σοκολάτα αποτελεί πρόταση - κυρίως - για… μεγάλα παιδιά, αφού περιέχει κονιάκ.

Εάν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε από τη συνταγή, προκειμένου να γίνει μια γρήγορη, γλυκιά και συνάμα δροσερή απόλαυση για όλους!

Υλικά

3 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. κακάο κοσκινισμένο

50 γρ. κουβερτούρα

1/2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και η κουβερτούρα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο -καλύτερα πλατύ και χαμηλό- και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το σκαλίζουμε και το χτενίζουμε με ένα πιρούνι.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές. Δηλαδή αφήνουμε τη γρανίτα συνολικά στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια, γαρνίροντας το καθένα με λίγη μέντα.

Είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια