Το πιο γρήγορο και νόστιμο παγωτό μπανάνα

Γαστρονομία
Το πιο γρήγορο και νόστιμο παγωτό μπανάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό με γεύση μπανάνα

Τρία μόνο υλικά απαιτούνται για την παρασκευή αυτής της συνταγής παγωτού, το οποίο παρασκευάζει και μας προτείνει ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης.

Πανεύκολο στην παρασκευή του, δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος, αλλά ούτε και ιδιαίτερος κόπος για να το φτιάξετε και να το προσφέρεται στους αγαπημένους σας!

Γευτείτε το χωρίς ιδιαίτερες τύψεις, καθώς δεν έχει ζάχαρη, ούτε πρόσθετα λιπαρά, ενώ το πιο εντυπωσιακό, για την παρασκευή του δε χρειάζεται ούτε μίξερ.

Δείτε βήμα – βήμα πώς μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτό το γευστικό και αρωματικό παγωτό μπανάνα στο σπίτι μόνοι σας.

4 μπανάνες ώριμες

4 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο (προαιρετικά)

100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

ξηρούς καρπούς (cranberries)

φύλλα μέντας

Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τη λαδόκολα και τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (πρέπει να είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες).

Τις χτυπάμε μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος-χαλίκι (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις).

Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό μας και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.

Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό, ξηρούς καρπούς και κράνμπερις και φύλλα μέντας.

Αν δεν το καταναλώσουμε όλο, διατηρούμε στην κατάψυξη!

Το παγωτό μας μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως φράουλα, απλά θα πρέπει να καταναλωθεί την ίδια στιγμή γιατί δεν μπορεί να ξαναμπεί κατάψυξη. Γενικά να θυμάστε ότι η μπανάνα είναι ο βασιλειάς των παγωτών!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News