Μαγειρική

Αυτή την κιμαδόπιτα θα την λατρέψετε

Μία πεντανόστιμο και ξεχωριστή κιμαδόπιτα μας έφτιαξε η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης

Πανεύκολη στην παρασκευή της, δεν απαιτεί πολύ χρόνο για όλες εκείνες που δεν μπορούν να είναι με τις ώρες μέσα σε μία κουζίνα, αλλά ωστόσο θέλουν να δίνουν χαρά σε όσους αγαπούν.

Φτιάξτε την θα… ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο παρασκευής της.

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

300 γρ. γάλα

100 γρ. ηλιέλαιο

600 γρ. αλεύρι

1,5 κτγ αλάτι

7 γρ. ξηρή μαγιά

1 κτγ ζάχαρη

 

Για τον μοσχαρίσιο κιμά

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. μπέικον

1 κτσ ξύδι βαλσάμικο

1 κρεμμύδι

1 κτγ αλάτι Ιμαλαίων

Θυμάρι

Κανέλα

Ρίγανη

3 γρ μιξ 3 πιπέρια

Ελαιόλαδο

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού

Ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη  μαγιά, το αλάτι και τα πλάθουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την βάζουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Σε ένα γουδί ρίχνουμε αλάτι Ιμαλαίων, θυμάρι, ρίγανη, κανέλα, μιξ 3 πιπέρια και τα σπάμε καλά ώσπου να γίνουν σκόνη

Όσο περιμένουμε να φουσκώσει το ζυμάρι και αφού έχουμε χτυπήσει στο γουδί τα μπαχαρικά μας φτιάχνουμε τον κιμά.

Βάζουμε το τηγάνι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κάνουμε 3 - 4 βόλτες ώσπου να ροδίσει.Ρίχνουμε τον κιμά και τον σπάμε σε μικρά κομμάτια.Μετά από λιγο προσθέτουμε το μπέικον, το βαλσάμικο ξύδι,τα μπαχάρια που είχαμε σπάσει πιο πριν στο γουδί.

Αχνίζουμε πάνω στην φωτιά και μετά από λίγο τον αποσύρουμε τον κιμά και τον ρίχνουμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει.

Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη και παίρνουμε το ζυμάρι. Το χωρίζουμε στην μέση και μέσα σε ένα ταψί 40 εκ. προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και το ανοίγουμε προσεκτικά με τα χεριά μας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί.

Ύστερα προσθέτουμε τον κιμά και τον απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο ζυμάρι. Πάνω σε μια διαφανής μεμβράνη ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και με τα χέρια μας ανοίγουμε το ζυμάρι. Έπειτα το τοποθετούμε πάνω από τον κιμά και το ανοίγουμε καλά να είναι ομοιόμορφο παντού.

Το αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 κρόκο αυγού+ηλιέλαιο και αναμιγνύουμε καλά.

Με την άκρη των δακτύλων μας βουτάμε μέσα στο μείγμα και δίνουμε στριφτό σχήμα στην πίτα μας.

Ότι μείγμα έχει περισσέψει με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα.

Την βάζουμε μέσα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

H πίτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλή σας επιτυχία!

Σχόλια