Μαγειρική

Τα τέλεια παγωτίνια με γιαούρτι & φράουλες

Τα πιο γευστικά Παγωτίνια με φράουλες, γιαούρτι και μέλι

Δροσερά, γευστικά και ελαφριά τα Παγωτίνια του Άκη Πετρετζίκη, καθώς παρασκευάζονται με γιαρτούτι χαμηλών λιπαρών και μέλι.

Θα τα λατρέψουν οι μικροί, αλλά και οι… μεγάλοι, καθώς ο συνδυασμός φράουλας και γιαουρτιού είναι μοναδικός.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από τη σελίδα του διάσημου σεφ. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα - βήμα πώς μπορείτε κι εσείς να τα φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα!

Υλικά:

450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. μέλι

 90 γρ. νερό

600 γρ. φράουλες

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τις φράουλες, την καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες και ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε τις ειδικές θήκες για παγωτό με 10 θήκες και τις γεμίζουμε εναλλάξ με τα μείγματά μας. Ξεκινάμε με το μείγμα της φράουλας και συνεχίζουμε με το μείγμα του γιαουρτιού. Συνολικά θα χρειαστούμε τρεις στρώσεις με το μείγμα της φράουλας και δύο με το μείγμα του γιαουρτιού.

Βάζουμε από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό σε κάθε θήκη των popsicles.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ώστε να παγώσουν καλά και σερβίρουμε.

 

Σχόλια