Μαγειρική

Αυτό είναι το πιο νόστιμο σαγανάκι διαίτης

Σαγανάκι διαίτης; Και όμως υπάρχει!

Μπορείτε να το φτιάξετε και να το γευτείτε χωρίς τύψεις, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σαγανάκι, καθώς παρασκευάζεται με άπαχο φρέσκο ή ξερό ανθότυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Αν αγαπάτε τη γεύση του τυριού στο τηγάνι, με το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και ζηλεύετε να κάνετε διατροφή με χαμηλά λιπαρά, πιθανόν και σε αλάτι και δεν μπορείτε να χαίρεστε λιχουδιές;

Αυτή είναι η απόλυτη λύση!

Σύμφωνα με το cheeselovers.gr, απ’ όπου δανειστήκαμε και τη συνταγή, πρέπει να προσέξουμε το χειρισμό, καθώς το συγκεκριμένο τυρί είναι ένα τυρί με μικρή συνοχή.

Πιο αναλυτικά, κόβετε 2 χοντρές φέτες φρέσκο άπαχο ανθότυρο (υπολογίστε 2,5-3 εκ. πάχος).

Τις βουτάτε σε κρύο νερό και από τις δύο πλευρές.

Τις αλευρώνετε ελαφρά, σε ένα πιάτο με αλεύρι, φροντίζοντας να πάει παντού το αλεύρι.

Ρίχνετε μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Σε μέτρια φωτιά βάζετε με προσοχή, με τη βοήθεια σπάτουλας, το ανθότυρο στο τηγάνι.

Έπειτα από 1-2 λεπτά, και πάλι με τη σπάτουλα και ένα πιρούνι, γυρνάτε το τυρί από την άλλη πλευρά. Περιμένετε 1-2 λεπτά και μεταφέρετε σε πιάτο.

Θέλει προσοχή στον χειρισμό γιατί το ανθότυρο είναι ένα τυρί με μικρή συνοχή.

Στύβετε από πάνω λίγο λεμόνι, πασπαλίζετε με αφράλατο και καλή σας όρεξη!

 

Μυστικά

Για να μη σπάσει το ανθότυρο πρέπει η φέτα να είναι σχετικά χοντρή και να της φερθείτε με μεγάλη λεπτότητα.

Αντί για φρέσκο μπορείτε να επιλέξετε ένα ξερό ανθότυρο, ώριμο, αλλά τότε θα κατεβάσετε τη φωτιά σε χαμηλή και θα αυξήσετε λίγο τους χρόνους σας.

Το λάδι πρέπει να είναι ελάχιστο, το λιγότερο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε ουσιαστικά το τυρί να ψηθεί.

Σχόλια