Μαγειρική

Μία Pamadan pita, το… κάτι άλλο!

Ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen, έφτιαξαν μία μοναδική παραδοσιακή συνταγή

Η Ramadan pita είναι μία ιδιαίτερη πίτα και έρχεται από τα βάθη της Ανατολής, ωστόσο ο Πάνος Παπαδάκης, μας την προτείνει σε μία διαφορετική εκδοχή και άκρως… ελληνική!

Αυτό που την κάνει διαφορετική και ακόμα πιο νόστιμη είναι το ελληνικό τυρί φέτα που προσθέτει! 

Αφράτη, πεντανόστιμη, αξίζει να την φτιάξετε και να την… απολαύσετε!

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι

200 γρ. γάλα

400 γρ. νερό

100 γρ. ηλιέλαιο

16 γρ. ξηρή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

1,5 κτσ αλάτι

 

Για τη γέμιση

300 έως 400 γρ. τυρί φέτα

 

Για το άλειμμα

1 αυγό

50 γρ. γιαούρτι

150 γρ. αγελαδινό βούτυρο

Σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το αλεύρι, το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Μετά από 1 ώρα ξαναπλάθουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.

Βάζουμε μέσα στο ζυμάρι το τυρί και την ανοίγουμε πάνω στο ταψί. Ύστερα την αφήνουμε μέσα στο ταψί για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό, το γιαούρτι, το Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετά από 20 λεπτά βουτάμε τα δάχτυλά μας στο μείγμα που φτιάξαμε και δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα...

Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω από το ζυμάρι με το ίδιο μείγμα και προσθέτουμε και το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 c

Η συνταγή μας βγάζει 2 ταψάκια με τυρόψωμα και είναι έτοιμα να τα απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Καλή επιτυχία!

Σχόλια