Μαγειρική

Churros: Φτιάξτε μόνοι σας το… viral γλυκό του Instagram

Συνταγή για Ισπανικά Churros

Τα churros, ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα των Ισπανών, κατακλύζουν καθημερινά το Instagram!

Φτιάξτε κι εσείς το αγαπημένο γλύκισμα των Ισπανών και δείτε γιατί είναι τόσο… αγαπημένα!

Υλικά για 24 - 26 churros:

200 ml  Νερό

100 γρ. Βούτυρο

6 γρ.  Ζάχαρη, κρυσταλλική

3 Αυγά

150 γρ. Aλεύρι γ.ο.χ

2 γρ. Αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 Υλικά για τη καραμέλα βουτύρου:

150 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

300 γρ. Κρέμα γάλακτος  πλήρης

50 γρ. Βούτυρο , παγωμένο

2 Πρέζες αλάτι

Υλικά για το σερβίρισμα:

200 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.σ. Κανέλα

Προετοιμασία και εκτέλεση:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Εκτέλεση: 15 λεπτά

Εκτέλεση για τη καραμέλα βουτύρου: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 8 – 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.

Εκτέλεση για τα churros: Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία για 4-5 λεπτά περίπου.

Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο αφού ρίξουμε το επόμενο. (Πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες.)

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη 10 χιλιοστών.

Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.

Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το ψαλίδι από το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά.

Σερβίρουμε αμέσως με την καραμέλα βουτύρου.

Tip: Το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ γιατί δεν θα ψηθούν σωστά τα churros.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Σχόλια