Μαγειρική

5 λόγοι για να μην πετάξεις το νερό που βράζεις τα μακαρόνια

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις μακαρόνια, σκέψου προτού πετάξεις το νερό!

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, το νερό στο οποίο έβρασες μακαρόνια, μπορεί να αξιοποιηθεί σε, τουλάχιστον, άλλες 5 χρήσεις!

Γιατί, λοιπόν, δεν πρέπει να πετάς ποτέ το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια;

  1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο

Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νερό για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότο σου κρεμώδη.

  1. Για να ποτίσεις τα λουλούδια

Άφησέ το να κρυώσει και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο άμυλο που περιέχει.

  1. Για να μαλακώσεις όσπρια

Μουλιάσε τα όσπρια στο νερό των βρασμένων ζυμαρικών για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

  1. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη

Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξε το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!

  1. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό

Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Σχόλια