Μαγειρική

Γιαουρτοκεφτέδες, πρωτότυποι και μυρωδάτοι

Ένα υπέροχο συνοδευτικό έδεσμα, ένας μεζές που θα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Ένα υπέροχο συνοδευτικό έδεσμα, ένας μεζές που θα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Πρωτότυποι, μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι Γιαουρτοκεφτέδες από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Μια υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή σας προτείνουμε και δεν είναι άλλοι από τους γευστικούς Γιαουρτοκεφτέδες, ένας συνδυασμός γεύσεων για ένα παντανόστιμο αποτέλεσμα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα πώς μπορείτε κι εσείς να τους παρασκευάσετε.

 

Υλικά:

2 σκελίδες σκόρδου

175 γρ. μπαγιάτικο ψωμί

375 γρ. γιαούρτι

2 αυγά

230 γρ κεφαλοτύρι

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Παρθένο ελαιόλαδο

150 γρ. αλεύρι

Λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση:

Αρχίζουμε κόβοντας τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε μουλιάζοντας το μπαγιάτικο ψωμί μας.

Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κεφαλοτύρι και το ψωμί αφού πρώτα το έχουμε στύψει πολύ καλά με την βοήθεια μιας πετσέτα η τουλπάνι για να φύγει όλο το νερό.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μπολ μας το σκόρδο και το μπέικεν πάουντερ.

Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το παρθένο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο η Ηλιέλαιο  μέχρι να ροδίσουν.

Οι γιαουρτοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε σε κάθε μας τραπέζι ή και ως καλοκαιρινό μεζέ…

 

 

 

Σχόλια