Μαγειρική

Τα πιο εύκολα αλμυρά πουράκια με κιμά

Μία υπέροχη και πρωτότυπη πρόταση, εύκολα αλμυρά πουράκια με κιμά

Αυτά τα πουράκια είναι ιδιαίτερα και πολύ - πολύ νόστιμα!

Ο μοσχαρίσιος κιμάς σε συνδυασμό με το αρωματικό βουτυράκι, το κεφαλοτύρι, τη ρίγανη και το κρεμμυδάκι δημιουργούν ένα ιδιαίτερο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr

 

Υλικά:

400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

150 γρ. κεφαλοτύρι

2-3 κουταλιές γαλέτα

2 αυγά

1 κρεμμύδι

250 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.

Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολλή καλά να χάσει τα υγρά του.

Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Τέλος προσθέτουμε την γαλέτα, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών.

Τις τυλίγουμε γύρο από τα φορμάκια για πουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τα κρύα πουράκια με τον κρύο κιμά.

Προαιρετικά «κλείνουμε» τις άκρες με ροζέτες από πουρέ πατάτας.

Σχόλια