Μαγειρική

Πρωτότυπη και εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα

Εύκολη, πρωτότυπη και αλμυρή η γιαουρτόπιτα που σας προτείνουμε

Είναι πανεύκολη με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και δεν απαιτεί ιδιαίτερα πολύ χρόνο η παρασκευή της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα - βήμα, πώς μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και μετά… φυσικά να καθίσετε να την απολαύσετε.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr.

Υλικά:

500 γρ φύλλα κρούστας

500 ml γιαούρτι

3 αυγά

200 γρ Φέτα

100+50 ml γάλα

50 ml ελαιόλαδο

Σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.

Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.

Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια