Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα και αφράτα πιτάκια με τυρί και ζαμπόν

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια – ζαμπονοκασεροπιτάκια

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης έφτιαξαν τυροπιτάκια - ζαμπονοκασεροπιτάκια, με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα.

Μας προτείνουν να τα φτιάξουμε κι εμείς και μας υπόσχονται ότι θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Είναι το ιδανικό σνακ για το σχολείο, τη δουλειά, αλλά και για το… σπίτι!

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

300 μλ γάλα

9 γρ. ξηρή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

1 κτσ αλάτι

140 γρ. ηλιέλαιο

1 αυγό

+-900 γρ. αλεύρι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

 

Για τη γέμιση

150 γρ. τυρί φέτα

100 γρ. γκούντα

100 γρ πάριζα φέτες

Για το άλειμμα

1 αυγό

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου σε ένα ζεστό μέρος ( προσοχή να μην κάψουμε τη μαγιά από τη μεγάλη θερμοκρασία Όχι πάνω από 50 βαθμούς) .

Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε 15 κομμάτια. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια μας και στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ή γκούντα μαζί με πάριζα. Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουμε ένα - ένα με ένα αυγό.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Τα τυροπιτάκια μας - ζαμπονοκασεροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Καλή σας επιτυχία!

 

Σχόλια