Μαγειρική

Το πιο αφράτο και μυρωδάτο νηστήσιμο κέικ

Νηστίσιμο και αφράτο κέικ από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Κάντε ένα σούπερ Πασχαλινό δίχρωμο νηστίσιμο κέικ, που θα το λατρέψετε όλοι.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνταγή, καθώς στα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του εμπεριέχονται μυρωδικά που το ενισχύουν σε γεύση.

Πρόκειται για το μαχλέπι και το κακουλέ αυτό το θερμό και ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό, που θα κάνει το μείγμα σας να μυρίσει… πασχαλιά.

Το κέικ παρασκευάζεται χωρίς γάλα και αυγό, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ελαφρύ σε γεύση!

 

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

1/2 κτγ αλάτι

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 κτγ μαχλέπι

1 κτγ κακουλέ

2 βανίλιες

2 κτσ ζάχαρη

3 γρ. μαστίχα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. χυμό πορτοκάλι

180 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. νερό

Κακάο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα γουδί η μούλτι σπάμε την μαστίχα μαζί με τη ζάχαρη.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με το αλεύρι, το κακουλέ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μαχλέπι, το αλάτι, τη σόδα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το νερό και το χυμό πορτοκαλιου. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.

Έπειτα λαδώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά δηλαδή με στρώσεις. Πρώτα το μείγμα ύστερα το κακάο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να το έχουμε ρίξει όλο.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 160c στον αέρα!

 

 

Σχόλια