Μαγειρική

Το πιο αφράτο και μυρωδάτο νηστίσιμο Κέικ Λεμονιού

Σίγουρα αυτό το πεντανόστιμο μυρωδάτο κέικ δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει!

Με απλά υλικά, εύκολο στην παρασκευή του αυτό το νηστίσιμο κέικ που μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen θα το λατρέψετε!

Μοσχομυρίζει λεμόνι, είναι πεντανόστιμο, πολύ εμφανίσιμο και φτιάχνετε στο πι και φι! 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα πώς μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς.

 

Υλικά

Για το κέικ

500 γρ αλεύρι

20 γρ μπέικεν πάουντερ

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

250 γρ. ζάχαρη

400 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια

220 γρ. ηλιέλαιο

1/2 κτγ υγρή βανίλια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Για το γλάσο

150 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια

2 κτγ κορν φλάουρ

Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο το γλάσο μπορούμε να βάλουμε λίγο από τη λεμονάδα και να ανακατέψουμε

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, το μπέικεν, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλαδή την βανίλια, την ανθρακούχα λεμονάδα, το ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού τα ρίχνουμε στο άλλο μπωλ ανακατεύοντάς τα.

Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο  στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει

Μόλις  κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού.

Τέλος ξεφορμάρουμε το κέικ και προσθέτουμε πάνω του το γλάσσο!

Σχόλια