Μαγειρική

Τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια

Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα παραδοσιακά, πιο νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια και θα μοσχοβολήσει το σπίτι

Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα λαμπριάτικα εδέσματα που… «τιμούν» κυρίως τα παιδιά!

Το σπίτι γεμίζει από τις υπέροχες μυρωδιές των φρεσκοψημένων και ροδοψημένων πασχαλινών αυτών εδεσμάτων, γιατί Πάσχα χωρίς Πασχαλινά κουλουράκια… δε γίνεται!

Η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας δείχνουν πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε βήμα - βήμα, στο παρακάτω βίντεο.  

 

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι

3 αυγά

210 γρ. αγελαδινό βούτυρο

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 κτγ μαχλέπι

3 γρ. μαστίχα

200 γρ. ζάχαρη

1/2 κτγ αλάτι

2 κτσ ζάχαρη

2 βανίλιες

 

Για το άλειμμα

1 αυγό

 

Εκτέλεση:

Στο γουδί μας σπάμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.

Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Στην συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, το μπέικεν, το αλάτι και τις βανίλιες.

Συνεχίζουμε και μέσα στο μείγμα με τα αυγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ ρίχνουμε το λιωμένο μας το βούτυρο.

Ύστερα τοποθετούμε το ένα  μείγμα μέσα στο άλλο και παράλληλα το κοσκινίζουμε.

Έπειτα ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει το μείγμα μας μια αφράτη ζύμη.

Τέλος πλάθουμε τα κουλουράκια μας ότι σχήμα θέλουμε και με την βοήθεια μιας ζυγαριάς τα μετράμε ένα - ένα τα κουλουράκια μας για να έχουν τα ίδια γραμμάρια.

Αλείφουμε με 1 αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180c.

Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Σχόλια