Μαγειρική

Το πιο εύκολο νηστίσιμο Σάμαλι

Αυτό είναι το πιο εύκολο νηστίσιμο Σάμαλι

Είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ οικονομικό, καθώς απαιτούνται λίγα μόλις υλικά για το εντυπωσιακό και πεντανόστιμο, αλλά κυρίως νηστίσιμο, αυτό γλυκάκι.

Δείτε βήμα - βήμα στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να το φτιάξετε. Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr.

Υλικά:

1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό

475 γρ ζάχαρη

600 ml νερό

5-6 κόκκους μαστίχα

 

 Σιρόπι

1 λίτρο νερό

1 κιλό ζάχαρη

2 βανίλιες

Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.

Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38×28 εκατοστών.

Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.

 

Σχόλια