Μαγειρική

Τα πιο εύκολα και λαχταριστά κουλουράκια

Αυτά είναι ίσως τα πιο εύκολα και λαχταριστά κουλουράκια, που μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης

Είναι λαχταριστά και πανεύκολα στην παρασκευή τους, με λίγα υλικά, τα οποία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα - βήμα πώς μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς.

 

Yλικά:

580 γρ αλεύρι

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

210 γρ. ηλιέλαιο

2 βανίλιες

20 γρ. μπέικεν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 γρ. κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικεν, τις βανίλιες, το ηλιέλαιο και το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν μια ωραία ζύμη.

Στη συνέχεια μετράμε 42γρ. το ένα για να είναι ομοιόμορφα τα κουλουράκια μας.

Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και στην συνέχεια τα ψήνουμε.

Τέλος τα βουτάμε σε κουβερτούρα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

 

 

Σχόλια