Μαγειρική

Το δίχρωμο νηστίσιμο γλυκό με κρέμα πετιμέζι

Αυτό το νηστίσιμο γλυκάκι θα το λατρέψετε

Είναι πεντανόστιμο, εύκολο στην παρασκευή του, με λίγα υλικά… νηστίσιμο και υπέροχο σε εμφάνιση!

Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο σε γεύση και άρωμα είναι το πετιμέζι.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε ακολουθώντας τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το foodaholics.gr

 

Υλικά:

Κρέμα πετιμέζι

250 ml πετιμέζι

750 ml νερό

3 κουταλιές αλεύρι

75 γρ. μαργαρίνη

 

Κρέμα βανίλια

750 ml φυτικό γάλα

250 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά αλεύρι

1 κουταλιά νισεστέ

100 γρ. μαργαρίνη

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας) με την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.

Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.

Διαλύουμε το πετιμέζι και το αλεύρι στο νερό.

Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να έχουν παχύρευστη υφή.

Κατεβάζουμε την λευκή κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.

Κατεβάζουμε την κρέμα με το πετιμέζι από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.

Σε βαθύ στρόγγυλο σκεύος βάζουμε εναλλάξ στο κέντρο κουταλιές από τις κρέμες.

Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Σχόλια