Το πιο αφράτο νηστίσιμο τσουρέκι

Γαστρονομία
Το πιο αφράτο νηστίσιμο τσουρέκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέλειο νηστίσιμο τσουρέκι από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Το πιο νόστιμο νηστίσιμο, αφράτο τσουρέκι που έχετε φτιάξει ποτέ!

Συλλέξτε τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή αυτού του τέλειου τσουρεκιού και φτιάξτε τα!

Θα μοσχοβολήσει το σπίτι, χωρίς βούτυρο, αβγά και γάλα, μία συνταγή που θα λατρέψετε!

5 γρ. μαστίχα

3 κτγ μαχλέπι σκόνη

350 γρ. ζάχαρη

3 βανιλίνες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

50 γρ. χυμό πορτοκάλι

8 γρ. ξηρή μαγιά

450 γρ. γάλα αμυγδάλου

1150 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

250 γρ. μαργαρίνη πλάκα

Για το άλειμμα:

100 γρ γάλα αμυγδάλου

1 κτσ ζάχαρη

Σε ένα πολυκόφτη θα βάλουμε την μαστίχα το μαχλέπι και τα 100 γρ. ζάχαρη χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ θα ρίξουμε τη ζάχαρη το μείγμα από τον πολυκόφτη μαζί  με το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι και έπειτα τα υγρά.

Στο τέλος τα 150 γρ. αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας χυλός.

Στον αναδευτήρα θα προσθέσουμε το μείγμα μας μαζί με το μισό αλεύρι και θα βάλουμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Σταματάμε τον αναδευτήρα και προσθέτουμε την μαργαρίνη που έχουμε κόψει σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.  Δοκιμάζουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη πρέπει να έχει ελαστικότητα! Μας παίρνει περίπου 20 λεπτά με τον αναδευτήρα.

Δουλεύουμε λίγο στα χέρια την ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα μπολ για περίπου 2 ώρες στους 25c βαθμούς θερμοκρασία δωματίου.

Χωρίζουμε 9 μπαλάκια των 200 γρ. και άλλα 2 από 150 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα δουλεύουμε μετά από 10 λεπτά.

Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα ταψί 25Χ30 από 60 - 90 λεπτά στους 25 βαθμούς!

Αλείφουμε με 100 γρ. γάλα αμυγδάλου και 1 κτσ ζάχαρη  για να κολλήσει το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News