Μαγειρική

Νηστήσιμο σοκολατένιο γλυκό Μους Πραλίνας

Αυτό το νηστήσιμο γλυκό είναι σκέτη… κόλαση

Δημιουργείστε τη δική σας πάστα πραλίνας και καταπλήξτε τους αγαπημένους και τους φίλους σας.

Πρόκειται για ένα εύκολο γλυκάκι στην παρασκευή του, αλλά κυρίως νηστήσιμο, το οποίο δεν υστερεί πουθενά, ούτε σε γεύση αλλά ούτε και εμφάνιση, από εκείνα που έχουν αυγό και γάλα.

Μυρωδάτο και γευστικό, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στο ένα κομμάτι.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε, ακολουθώντας τα βήματα που μας δείχνει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen στο παρακάτω βίντεο. 

  

Υλικά:

Για την πάστα πραλίνας

150 γρ φουντούκι

200 γρ ζάχαρη

 

Για την κρέμα:

100 γρ. κακάο σκόνη

125 γρ. κορν φλάουρ

1/2 κτγ αλάτι

1 Λίτρο γάλα καρύδας

2 βανίλιες

250 γρ. κουβερτούρα 65%κακάο

Φόρμα 25 εκ.

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε τα φουντούκια και θα τα καβουρδίσουμε για 2 λεπτά.

Έπειτα θα ρίξουμε τη ζάχαρη να λιώσει μέχρι να καραμελώσει μαζί με τα φουντούκια.

Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.

Τα σπάμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μούλτι.

Τα χτυπάμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μπορέσουμε να κάνουμε την πάστα πραλίνας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλες τις σκόνες και τέλος το γάλα καρύδας.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Όταν πήξει! Αποσύρουμε από την εστία  και ρίχνουμε τις βανίλιες και την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν μια ελαστική σοκολατένια κρέμα.

Την τοποθετούμε σε 25 εκ αντικολλητική φόρμα η πυρέξ.

Μόλις κρυώσει λίγο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Σχόλια