Μαγειρική

Αυτό είναι ένα σούπερ νηστίσιμο γλυκό!

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το νηστίσιμο γλυκό, το οποίο παρασκευάζεται στο λεπτό και θα το… λατρέψετε

Πρόκειται για ένα γλυκάκι ελαφρύ και πεντανόστιμο, το οποίο φτιάχνεται στο πι και φι!

Αφράτο, μυρωδάτο με ιδιαίτερη γεύση!.

Προμηθευτείτε τα υλικά και μην χάνετε καιρό. Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας υπόσχονται σίγουρη επιτυχία, τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση! 

Υλικά

Για την κρέμα:

1200 ml γάλα αμυγδάλου

290 γρ. ζάχαρη

280 γρ. ινδοκάρυδο

200 γρ. αλεύρι

1 κτσ υγρή βανίλια

2 κτσ κούσταρ

 

Για τη σαντιγί

300 ml φυτική κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη

 

Για τον στόλισμα

σιρόπι σοκολάτας

φυστίκια Αιγίνης

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική κατά προτίμηση Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.

Ανάβουμε στο τέρμα την εστία μας.

Ρίχνουμε το  γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να μας πήξει καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25Χ30 και το αφήνουμε να κρυώσει, ελαφρώς.

Σε αυτό το σημείο για να το απλώσουμε καλύτερα! Από επάνω βάζουμε μεμβράνη για να μπορέσουμε να πατήσουμε καλά με τα χέρια. Αφαιρούμε την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει!

Βγάζουμε τη φυτική κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί!

Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και χαράζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι  για να κάνουμε το σχέδιο!

Από πάνω από την σαντιγί ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας! Για να απογειώσουν το γλυκό εφόσον έχουμε κόψει με το μαχαίρι σε κομμάτια τελειώνουμε βάζοντας φιστίκια Αιγίνης.

 

 

 

 

Σχόλια