Μαγειρική

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό λατρεμένο γλυκό το οποίο έχει την τιμητική κυρίως την περίοδο της νηστείας.

Αυτό που απογειώνει τη συγκεκριμένη συνταγή σε γεύση, αλλά και εμφάνιση είναι ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Σημειώνεται ότι το βίντεο γυρίστηκε σε ένα από τα πιο όμορφα Βουνά τις Αλμωπίας Πάνω από την Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος.

Οι Πρόμαχοι είναι ο τελευταίος προς Βορρά οικισμός και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αριδαίας, χτισμένο στις υπώρειες της οροσειράς του Βόρα.

 

Υλικά:

70 γρ. αμύγδαλα

150 γρ. ηλιέλαιο

160 γρ. χοντρό σιμιγδάλι

160 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

1 στικ κανέλας

λίγο αλάτι

λίγο κανέλα σε σκόνη

600 γρ. ζάχαρη

240 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

660 γρ. νερό

1 κτσ εκχείλισμα βανίλιας

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

 

Σχόλια