Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια από την ομάδα Live Kitchen

Ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen μας δείχνουν βήμα - βήμα πώς να φτιάξουμε τα πιο μαλακά, αφράτα μικρά τσουρέκια!

Αυτά είναι μερικά μυστικά που πρέπει να τα ακολουθήσουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Πάνο Παπαδάκη.

Το αλεύρι, πρέπει να είναι δυνατό με 13% πρωτεΐνη, που αυτό μεταφράζεται σε πολύ καλά τσουρέκια, εφόσον κάνουμε σωστά την εκτέλεση, οι μικροοργανισμοί θα μας δώσουν εξαιρετικό ποσοστό γλουτένης που θα βοηθήσει κατά την ξεκούραση να πετύχουμε μαλακά αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες!

Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε να έχει 13% πρωτεΐνη, ενώ σημαντικό είναι να τηρήσουμε τους χρόνους ξεκούρασης και τον τρόπο ζυμώματος, καθώς και τέλος το σωστό ψήσιμο!

Δείτε βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε τα πιο μαλακά, αφράτα μικρά τσουρέκια.

Υλικά:

760 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

2 βανίλιες

200 γρ. γάλα +40 γρ. αλεύρι

180 γρ. αυγά η 3 μεγάλα

190 γρ. γάλα

250 γρ. ζάχαρη

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

7 γρ. ξηρή μαγιά

1/2 κτγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

50 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για το άλειμμα

1 αυγό+1 κτσ γάλα

 

 

Σχόλια