Μαγειρική

Ένα σοκολατένιο και αφράτο γλυκάκι… κόλαση!

Το πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκάκι από την ομάδα Live Kitchen

Αυτό το πολύ νόστιμο γλυκάκι θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, είναι πολύ αφράτο, και πολύ, πολύ σοκολατένιο!

Επίσης αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι στη συνταγή αυτή δεν βάζουμε αυγό.

Είναι ιδανικό για κέρασμα, αφού μπορούμε να το κόψουμε σε ατομικά κομμάτια και να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.

Βγάζει περίπου 18 με 20 κομμάτια.

Δείτε βήμα - βήμα τον τρόπο παρασκευής στο παρακάτω βίντεο, από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

 

Υλικά

Για το κέικ

100 γρ. ηλιέλαιο

300 γρ. γάλα

200 γρ. ζαχαρούχο

320 γρ. αλεύρι

120 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. κακάο σε σκόνη

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ κανέλα σε σκόνη

50 γρ. τρούφα σοκολάτας

2 βανίλιες

150 γρ. γάλα

 

Για την σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ. ζάχαρη

140 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ζεστή)

Σχόλια