Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο απλή τούρτα φούρνου με κρέμα βανίλιας

Με απλά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας μπορούμε να παρασκευάσουμε αυτή την πολύ νόστιμη τουρτίτσα.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τούρτα φούρνου, εύκολη, νόστιμη και ιδιαίτερα εμφανίσιμη!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από τον ιστότοπο foodaholics.gr

Ζύμη

220 γρ αλεύρι

2 αυγά

150 ml σπορέλαιο

150 ml γάλα

180 γρ ζάχαρη

1 μπέικιν

2 βανίλιες

 

Κρέμα

600 ml γάλα

1 αυγό

150 γρ ζάχαρη

50 γρ νισεστέ

2 βανίλιες

1-2 μήλα

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και το αυγό.

Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την ζάχαρη.

Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Στο αλεύρι βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.

Την απλώνουμε σε ταρτιέτα 28 cm που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Με την βοήθεια από ένα κουτάλι τοποθετούμε την χλιαρή κρέμα και τις χωρίζουμε με φέτες από μήλα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι που η ζύμη να ροδίσει.

 

 

Σχόλια