Μαγειρική

 «Χιονούλα», το πεντανόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων

Αυτό είναι το πιο «γιορτινό» γλυκάκι και γι’ αυτό έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας έφτιαξαν ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο γλυκό, ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το όνομά της: «Χιονούλα».

Φτιάξτε την Χριστουγεννιάτικη, πεντανόστιμη «Χιονούλα» για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Δείτε βήμα - βήμα πώς στο παρακάτω βίντεο.

          

Υλικά:

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

200 γρ κορν φλάουρ

250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κτσ βούτυρο

3 βανίλιες

300 γρ. ζάχαρη

 

Για τη βάση

350 γρ. πτι μπερ με γεύση σοκολάτα

350 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο

200 γρ. γάλα

Ινδοκάρυδο

 

Για τη σαντιγί

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ. ινδοκάρυδο

100 γρ. ζάχαρη

 

Για το πασπάλισμα

70 γρ. ινδοκάρυδο

Σχόλια