Υπέροχα cinnamon rolls σε 30 λεπτά!

Γαστρονομία
Υπέροχα cinnamon rolls σε 30 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο… Χριστουγεννιάτικο πρωινό για αυτή την εβδομάδα!

Τα cinnamon rolls μυρίζουν κανέλα, «μυρίζουν» αγάπη, «μυρίζουν» Χριστούγεννα και, μάλιστα, τα φέρνουν λίγο πιο κοντά!

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:

2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα και 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 έτοιμη ζύμη για cinnamon rolls

Για το γλάσο: 2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές cream cheese, σε θερμοκρασία δωματίου

χυμός από 1/2 λεμόνι

1/2 κουταλάκι βανίλια

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

Πως θα τα φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C. Mε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής βουτύρωσε το σκεύος με πινέλο χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι από το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ένωσε τη ζάχαρη και την κανέλα. Με το ίδιο πινέλο άπλωσε άλλο ένα κουταλάκι βούτυρο στη ζύμη που έχεις απλώσει στον πάγκο σου. Ρίξε πάνω στη ζύμη το μείγμα της κανέλας και της ζάχαρης αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.  Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο με ένα κουταλάκι φροντίζοντας να πάει παντού. Μόλις έχεις απλώσει όλο το μείγμα κανελοζάχαρης και έχεις ρίξει και το βούτυρο ρόλαρε τη ζύμη από άκρη σε άκρη σε ένα σφιχτό ρολό.

Κόψε σε ίσες φέτες και μετέφερε τα κομμάτια στο σκεύος που έχεις βουτυρώσει. Ιδανικά με μία σπάτουλα. Ψήσε για 20 με 25 minutes, μέχρι να χρυσίσουν τα cinnamon rolls.

Για να γλασάρεις: Όσο ψήνονται τα rolls ανακάτεψε το cream cheese με το υπόλοιπο βούτυρο με ένα μίξερ. Μόλις ενωθούν καλά πρόσθεσε το λεμόνι και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάλε την άχνη ζάχαρη και δούλεψε να ενωθούν καλά τα υλικά. Με μία σπάτουλα άπλωσε το γλάσο πάνω στα cinnamon rolls. Όσο από το γλάσο μείνει μπορείς να το βάλεις στο πλάι όταν σερβίρεις.

Πηγή: savoirville.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News