Μαγειρική

Λαχταριστοί κουραμπιέδες με πούδρα πορτοκαλιού

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και φυσικά από κάθε γιορτινό τραπέζι δεν μπορούν να λείπουν οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, το κατάλευκο αυτό γλυκό με τους φανατικούς λάτρεις

Το «χιονισμένο» από ζάχαρη άχνη αυτό «μπισκοτάκι», σηματοδοτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων στη χώρα μας και έχει φανατικούς φίλους.

Δείτε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη και της ομάδας Live Kitchen και ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα τους δικούς σας, αρωματικούς, αφράτους κουραμπιέδες.

Δείτε τα μυστικά για να βγουν οι πιο μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι κουραμπιέδες με πούδρα πορτοκαλιού.

 

Υλικά:

Φλούδες από 2 πορτοκάλια

150 γρ. αμύγδαλα

500 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

30 γρ. κονιάκ η νερό

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

700 γρ. αλεύρι μαλακό με πρωτείνη 8.9%

 

Για το πασπάλισμα

600 γρ. ζάχαρη άχνη

Σχόλια