Μαγειρική

Λαχταριστή πρασοτυρόπιτα και μυστικά για τέλειο φύλλο

Μία ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη πρασοτυρόπιτα μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς αυτή την νόστιμη πρασοτυρόπιτα με λίγα υλικά και το πιο νόστιμο φύλλο, το οποίο ο Παναγιώτης άνοιξε με τη μέθοδο του Ήλιου.

Όπως ο ίδιος διευκρινίζει έτσι πετυχαίνουμε το φύλλο να έχει τη μορφή χωριάτικης σφολιάτας, όπου σε συνδυασμό με τη γέμιση δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη, ο Παναγιώτης προτείνει να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο!

 

Yλικά:

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

220 γρ. νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

1,5 κτγ αλάτι

10 γρ. ξύδι

 

Για τη γέμιση

2 πράσα μεσαία

λίγο ελαιόλαδο

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

500 γρ. τυρί φέτα

2 αυγά

spring form -36cm

 

Σχόλια