Μουσταλευριά: Το λαχταριστό θρεπτικό γλύκισμα

Γαστρονομία
Μουσταλευριά: Το λαχταριστό θρεπτικό γλύκισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Χριστίνα μοιράζεται όλα τα μυστικά της

Βόλτα στο χωριό Γαλατάς, περίπου 30 χλμ. από το Ηράκλειο, έκανε η Βούλα Νεονάκη με την εκπομπή «Ανδριανή».

H κ. Χριστίνα Κασσάκη είχε φτιάξει υπέροχες αγνόπιτες και ήταν προετοιμασμένη για να φτιάξει και να προσφέρει φρέσκια μουσταλευριά. Έτσι η εκπομπή κατέγραψε όλα τα μυστικά για μία επιτυχημένη μουσταλευριά και να τα μοιράζεται τα μυστικά μαζί σας.

Για την κ. Χριστίνα η προετοιμασία για την μουσταλευριά είχε ξεκινήσει μια μέρα πριν.

Εξήγησε ότι αφού πήρε τον μούστο, τον σούρωσε σ’ ένα μεγάλο τσουκάλι στο οποίο διέλυσε ασπρόχωμα, το ασπρόχωμα μπορεί να αντικατασταθεί και με στάχτη. Μια κουταλιά της σούπας ανά λίτρο είναι αρκετή.

Έπειτα έβαλε τον μούστο στη φωτιά και όσο φούσκωνε έπαιρνε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματιζόταν. Αυτό το έκανε διαδοχικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καθαρίσει ο μούστος εντελώς.

Στη συνέχεια έσβησε τη φωτιά και άφησε το τσουκάλι με τον μούστο μια μέρα ώσπου να κατασταλάξει δηλαδή στο τσουκάλι ό,τι χώμα είχε απομείνει.

Την επόμενη ημέρα μετέφερε προσεκτικά τον μούστο σ’ ένα άλλο καθαρό τσουκάλι και πλέον ήταν έτοιμος για να γίνει η μουσταλευριά που, όπως αποκαλύπτει και το όνομα της για την παρασκευή της, τα κύρια υλικά είναι ο μούστος και το αλεύρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News