Γλυκάκι τύπου Καζάν Ντιπί, έτσι το ονόμασε ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen.
Αυτό το πεντανόστιμο γλυκάκι σε νηστίσιμη εκδοχή, όταν το φτιάξετε θα το αγαπήσετε, με αποτέλεσμα να θελήσετε να το ξαναφτιάξετε.
Αν και νηστίσιμο είναι σίγουρο ότι δε θα το φτιάχνετε μόνο σε περιόδους νηστείας.
Πρόκειται για το πιο νόστιμο, απλό και πιο δημοφιλές γλυκό που θα συναντήσει κανείς στην γειτονική Τουρκία.
Αν θέλετε να φτιάξετε αυτό το μοναδικό γλυκάκι, ακολουθείστε βήμα - βήμα αυτή την εξαιρετικά εύκολη και οικονομική συνταγή.
Ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen μας εφιστούν την προσοχή: Το ψήσιμο να γίνει σε πάνω αντίσταση. Επίσης μπορείτε να το κάνετε και με Αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα.
Υλικά:
2 λίτρα γάλα αμυγδάλου
400 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
200 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη άχνη
φόρμα 30 εκ.