Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα και ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου

Κι όμως μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα και ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου και μόνοι σας!

Η συνταγή είναι από τον διάσημο σεφ Γιώργο Τσούλη και την δανειστήκαμε από το προσωπικό του ιστότοπο giorgostsoulis.com.

Μία συνταγή εύκολη και εντυπωσιακή, αλλά κυρίως χαμηλού κόστους και θερμίδων.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το εστραγκόν.

Φτιάξτε μόνοι σας λοιπόν τα πιο ζουμερά, νόστιμα και ελαφριά καλαμάκια κοτόπουλου!

 

Υλικά:

1kg. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 3Χ3εκ.

500 ml ξινόγαλα

5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ.σ. αλάτι

½ κ.σ. πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 ½ κ.γ. πάπρικα

Πιπέρι

6-7 κλ. θυμάρι

6-7 κλ. δενδρολίβανο

3-4 κλ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, ξύσμα

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8

Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

 

Για το σερβίρισμα

πίτες

ντομάτα

τζατζίκι

μαϊντανό

μουστάρδα

 

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλα, το σκόρδο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το εστραγκόν.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το κρεμμύδι που κόψαμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους.

Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε σε αυτά εναλλάξ ένα κομμάτι κοτόπουλου και ένα κρεμμυδιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα καλαμάκια απ’ όλες τις πλευρές καλά.

Μόλις ετοιμαστούν αρχίζουμε να τυλίγουμε με τις πίτες και γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα και ότι άλλο θέλουμε.

Σχόλια